Ruller ut Lollipop

Nå kan flere ta i bruk nyeste Android.

Ruller ut Lollipop
Lollipop-statue er på plass ved Googleplex, og Android 5.0 er nå på vei til blant annet Nexus-enhetene. Foto: Google YouTube-video

Google kunngjorde i går at selskapet har startet utrullingen av Android 5.0 Lollipop. I praksis betyr dette at den nye utgaven av operativsystemet fra og med i går vil bli tilgjengelig for Nexus 4 og nyere, samt Google Play-enheter. Dette gjelder trolig også de billige Android One-enhetene, som nylig kom i salg i India.

Utrullingen vil som vanlig skje gradvis, så det kan minst noen dager før den blir tilgjengelig for alle.

Brukere av andre Android-enheter må belage seg på mer venting. Noen leverandører har lovet å tilby Android 5.0 til enkelte enheter innen utgangen av året, andre trenger litt mer tid, mens andre nok kommer til å vente forgjeves. Det gjelder ikke minst de med eldre eller relativt billige enheter.

Forrige versjon, Android 4.4 KitKat, er nå installert på drøyt 30 prosent av enhetene hvor Google Play Store-appen ble kjørt i forrige uke.

Samtidig er det nå klart at kildekoden til Android 5.0 er gjort tilgjengelig for Android Open Source Project. Også en hel del dokumentasjon har blitt oppdatert.

    Les også: