Ruller ut MobileFirst til iOS

Nå kommer den første bølgen med bedriftsapper fra IBM.

Ruller ut MobileFirst til iOS
Expert Tech for iOS fra IBM er et eksempel på de nye bedriftsapplikasjonene som er et resultat av samarbeidet Apple og IBM innledet i sommer. Appen er beregnet for teleselskaper og skal kunne bidra til bedre produktivitet og mer effektiv retting av problemer gjennom blant annet ruteoptimalisering, med blant annet økt kundetilfredshet som resultat. Bilde: IBM

Apple kunngjorde i går at den første bølgen med IBM MobileFirst for iOS-løsninger nå er klar for levering. Dermed har det første resultatet av samarbeidet mellom de to selskapene, som ble kunngjort i sommer, blitt virkeliggjort.

Det dreier seg om det Apple kaller for en ny klasse med bedriftstilpassede apper med støtte som nettskytjenester.

Disse skal bringe IBMs big data- og analyseteknologi til bedriftsbrukere av Apples iOS-enheter.

I første omgang er løsningene tilgjengelig for kunder i bransjer som bank og finans, forsikring, handel, telekommunikasjon og flytrafikk, samt for offentlige myndigheter. De første brukerne av løsningene er Citi, Air Canada, Sprint og Banorte.

– Det vi leverer er siktet direkte mot det bedriftene nå søker etter – smart teknologi som frigjør ny verdi i skjæringspunktet mellom big data og individuelt engasjement. Vårt samarbeid kombinerer IBMs bransjeekspertise og posisjon innen databehandling i bedriftene med Apples brukeropplevelse og produktdesign, for å øke ytelse til en ny generasjon med forretningsfolk, sier Bridget van Kralingen, senior visepresident med ansvar for IBM Global Business Services, i pressemeldingen.

En mobil verden

– Dette er en stort skritt for iPhone og iPad i bedriftsmarkedet, og vi kan ikke vente med å se de spennende, nye måtene virksomheter vil ta i bruk iOS-enheter, sier Philip Schiller, Apples sjef for global markedsføring.

– Forretningsverdenen har blitt mobil, og Apple og IBM bringer sammen verdens beste teknologi med de smarteste dataene og analysene for å hjelpe bedrifter med å redefinere hvordan arbeid skal gjøres.

Applikasjonene som noe gjøres tilgjengelig, leveres ifølge Apple i et sikre omgivelser, integrert med analyseverktøy og lenket til sentrale bedriftsprosesser. Bedriftene kan tilpasse applikasjonene, som kan rulles ut, administreres og oppgraderes via nettskytjenester fra IBM.

Den første bunken med apper inkluderer blant annet Plan Flight, som skal hjelpe piloter med forberedelser til avganger, Passenger+, som skal hjelpe kabinpersonalet med individuelle tjenester som passasjerene har behov for, Trusted Advice, som skal kunne hjelpe rådgivere i bank- og finans med gi anbefalinger til små forretningskunder. En oversikt over flere appene finnes her.

I tilknytning til appene skal Apple og IBM tilby blant annet support og integrasjonstjenester. Dette inkluderer AppleCare for the Enterprise, som innebærer at IT-avdeling og sluttbrukere får 24/7-tilgang på assistanse for Apple-enhetene, samt på-stedet-service fra IBM.

    Les også: