Ruller ut servicepakke til Windows 7

Et krav for fortsatt support fra Microsoft.

Microsoft vil ikke lenger utgi oppdateringer til Windows 7-systemer hvor Service Pack 1 ikke er installert. Derfor blir servicepakken nå automatisk rullet ut til systemer hvor den ikke er installert allerede.
Microsoft vil ikke lenger utgi oppdateringer til Windows 7-systemer hvor Service Pack 1 ikke er installert. Derfor blir servicepakken nå automatisk rullet ut til systemer hvor den ikke er installert allerede. (Bilde: Microsoft)

Et krav for fortsatt support fra Microsoft.

Microsoft starter i dag automatisk utrulling av Service Pack 1 (SP1) til Windows 7. Dette berører brukere som ikke allerede har installert servicepakken på egenhånd. Servicepakken kom i februar 2011. I praksis utgjør den bare en samling av de oppdateringene Microsoft hadde kommet med til Windows 7 fram til da, men den inkluderer også blant annet ny funksjonalitet knyttet til virtualisering.

Årsaken at Microsoft nå har skrudd på automatisk utrulling av servicepakken, er at den ordinære supporttiden for Windows 7 RTM er i ferd med å løpe ut. Etter den 9. april 2013 vil ikke Microsoft gi ut oppdateringer til Windows 7 hvor SP1 ikke er installert. Med SP1 forlenges supportperioden til 12. januar 2015.

Windows 7-maskiner som administreres av sentrale verktøy som Systems Center Configuration Manager (SCCM) eller WSUS Server, vil ikke automatisk få SP1.

Det er ingenting som tyder på at Microsoft vil komme med flere servicepakker til Windows 7.

    Les også:

Til toppen