Runder 200 millioner brukere

Kraftig vekst for LinkedIn.

Runder 200 millioner brukere
LinkedIn-gründer og toppsjef Jeff Weiner kan nå skilte med over 200 millioner registrerte brukere. Bilde: Dave Getzschman

Det sosiale nettverket for karriere- og hodejegere rundet nylig 200 millioner brukere fra mer enn 200 land.

Milepælen tilsvarer like mange som innbyggerne i Frankrike, Storbritannia og Italia kombinert, ifølge en kunngjøring fra LinkedIn onsdag.

Med nærmere to registreringer i sekundet oppgir nettjenesten nå en brukervekst på drøyt 170.000 nye medlemmer hver dag.

Selskapet benyttet også anledningen til å bryte ned medlemstallet med en oversikt over de fem landene med flest medlemmer. Øverst troner USA med 74 millioner, deretter følger India med 18 millioner, Brasil og Storbritannia med 11 millioner hver og syv millioner fra Canada.

Videre ramser de opp Tyrkia, Colombia og Indonesia som land der veksten i registrerte brukere er størst. Mobilbruken oppgis derimot å være størst i Kina, Brasil og Portugal.

Foruten å minne oss om at karrierepleie er i vinden, viser tallene at LinkedIn befester posisjonen som et av verdens største sosiale nettverk. Det er likevel langt opp til fenomenet Facebook, som i oktober rundet én milliard brukere.

Seddelpresse

LinkedIn er børsnotert på New York Stock Exchange og har gjort det skarpt det siste året. Markedsverdien er opp 77 prosent til 12,2 milliarder dollar.

Ifølge sist framlagte regnskap omsatte de i tredje kvartal 2012 for en kvart milliard dollar. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble 56 millioner dollar.

    Les også: