TELEKOM

Rundet 500.000.000 brukere

Facebook med utrolig milepæl. Hvert fjortende menneske er med.

Bilde: Facebook
22. juli 2010 - 08:38

Antall brukere av Facebook har nå passert 500 millioner. Utbredelsen innebærer at hvert fjortende menneske på planeten er registrert som bruker.

Hvis Facebook var et land, ville det vært verdens tredje største, etter størrelser som Kina og India.

Den seks år gamle sosiale nettjenesten, som ble startet i en studenthybel på Harvard University kunne feire begivenheten onsdag kveld norsk tid.

Grunnlegger Mark Zuckerberg kunngjorde nyheten i et blogginnlegg onsdag kveld. Samtidig lanserte han en kampanje der brukerne kan dele opplevelser om hvordan nettstedet har endret livene deres.

26-åringen Mark Zuckerberg grunnla Facebook sammen med studentkamerater fra Harvard. I dag er han verdens yngste dollarmilliardær.
26-åringen Mark Zuckerberg grunnla Facebook sammen med studentkamerater fra Harvard. I dag er han verdens yngste dollarmilliardær.

- Vårt mål er å gjøre verden åpnere og mer sammenkoblet, sier han.

Veksten til Facebook er uten sidestykke. I fjor sommer hadde de sikret seg 250 millioner brukere, mens tallet har økt med 100 millioner bare siden februar.

Mye vil ha mer

Det neste målet for Facebook blir å bryte den magiske grensen med en milliard brukere, en milepæl trolig bare Google er i stand til å hamle opp med.

Dersom Facebook opprettholder sin nåværende vekstrate kan nettjenesten nå dette målet allerede neste år, hevder avisa LA Times.

- Vi elsker å drømme stort her, men først skal vi ta en dag eller to for å feire en halv milliard brukere, før vi begynner å tenke på større tall, sier Randi Zuckerberg, søsteren til gründeren som styrer markedsavdelingen i bedriften, til avisen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.