Russisk datasikkerhetssjef i Kaspersky pågrepet

Moskva (NTB-AP): En høytstående ansatt i det russiske antivirusselskapet Kaspersky er pågrepet sammen med en etterretningsansatt. Begge er siktet for forræderi, skriver avisen Kommersant.

Avisen skriver at Ruslan Stojanov, som er avdelingsleder i Kaspersky Lab, ble pågrepet i desember sammen med en høytstående etterretningsoffiser i FSB. Begge er siktet for forræderi, skriver avisen.

– Pågripelsen av Stojanov har ikke noe å gjøre med Kaspersky Lab og selskapets virksomhet, sier antivirusselskapets talskvinne Maria Sjirokova.

Fra før han ble ansatt i Kaspersky

Det dreier seg om forhold tilbake i tid før Stojanov ble ansatt i Kaspersky, ifølge Sjirokova. Stojanov var ansatt i datakrimenheten i det russiske innenriksdepartementet tidlig på 2000-tallet.

FSBs informasjonsavdeling har ikke vært tilgjengelig for kommentar. Kremls talsmann Dmitrij Peskov ønsker ikke å kommentere saken.

Amerikansk etterretning har anklaget Russland for hacking i det amerikanske presidentvalget. Russiske myndigheter har avvist påstandene.

Europeiske tjenestemenn har uttrykt bekymring over at Russland kan komme til å forsøke å påvirke årets valg i Tyskland, Frankrike og Nederland.

Det er uklart om pågripelsene av Stojanov og den FSB-ansatte har noe å gjøre med beskyldningene om angivelige hackingforsøk. (©NTB)

Kommentarer (7)

Kommentarer (7)
Til toppen