Russisk firma drar kriminelle til webhotel

Russian Business Network (RBN) fungerer som web-hotel for kriminelle webadresser.

Russisk firma drar kriminelle til webhotel

Russian Business Network (RBN) fungerer som web-hotel for kriminelle webadresser.

Det russiske selskapet Russian Business Network (RBN) skal angivelig ha hjemmeadresse i St. Petersburg, men selskapet står ikke i telefonkatalogen. Og man skal lete lenge etter å finne kontaktopplysninger til RBN. Selskapet kommuniserer med sine kunder gjennom pratekanaler og diskusjonsfora på nettet. Webstedene kan ikke lukkes, og de kan ikke spores til bakmennene.

Sikkerhetsselskapet Symantec mener at RBN fungerer som webhotel for en stor del av verdens kriminelle webadresser. I en rapport skriver Symantec at selskapet bokstavelig talt er et tilfluktssted for alle illegale aktiviteter, enten det er barnepornografi, nettsvindel, piratkopier eller andre ulovlige operasjoner.

Ifølge Washington Post koster det rundt 600 dollar i måneden å leie seg inn i webhotellet hos RBN.

De amerkanske myndigheter har tilsynelatende uten hell forsøkt å få russisk politi til å gripe inn overfor selskapet, men det russiske sikkerhetsselskapet Kaspersky Labs mener RBN sørger for å overholde den russiske lov for å unngå rettsforfølgelse. Selskapets kunder overtrer fortrinnsvis nettkriminalitet i utlandet. Derfor er det vanskelig for myndighetene å få stoppet selskapet.

Til toppen