Russisk hacker har amerikanske ubåt-sporeprogrammer

Et russisk medlem av hacker-gruppa MOD sier til Wired News at gruppen vil vise i begynnelsen av mai at den har programvaren som skal til for å spore USAs militære ubåter.

Gruppens varsel om dette er også gjengitt på nettstedet AntiOnline, der de ansvarlige har fått bekreftet nye angrep på flere militære tjenere i DISA-nettverket. (Defense Information Systems Agency)

Intervjuet i Wired er ført via Internet Relay Chat, og det har ikke lykkes tjenesten å få bekreftet identiteten til den 24 år gamle russiske hackeren. MOD (Masters of Downloading) hevder å ha lastet ned sporingsprogramvaren fra en Windows NT-tjener i DISA-nettet.

En systemadministrator i USAs luftforsvar sier til Wired at hvis det bare dreier seg om et enkelt sporeprogram, er det ikke mye å bekymre seg over. Men hvis programmet gir operativ informasjon om hvor ubåtene befinner seg, og hvem våpnene er rettet mot, vil situasjonen være svært alvorlig.

Hackeren gjentok at MOD ikke er fiendtlig innstilt, og ikke har til hensikt å selge programvaren til terrorister eller fremmede makter. Hensikten er å vise hvor sårbare internasjonale nettverk er, og at det ikke er sant når Pentagon hevder at topphemmelig samband i SIPRNET er fysisk atskilt fra enhver kontakt med Internett.

AntiOnline har fått et leserbrev fra en sambandsspesialist innen US Marines. Han sier han ikke har detaljert kjennskap til DEM-programmet, som Pentagon har erkjent at MOD besitter et eksemplar av, men at han vet hva det inneholder og gjør. (DEM er DISAs program for nettadministrasjon. DEM står for DISN Equipment Manager, DISN står for Defense Information Systems Network, det vil nettet som drives av DISA. Se tidligere artikler referert øverst til høyre for denne artikkelen.) Han sier videre at han har en idé om hva som kan ha skjedd, og han skisserer et mulig hendelsesforløp slik: Hackere har funnet et hull i DISAs brannmur, og banet seg vei til en uforsiktig bruker med en NT-arbeidsstasjon, som har sendt filer med ftp, i strid med reglementet.

Sambandsspesialisten beskriver hvordan de svært avanserte rutinene innen det militære, sammen med for eksempel bruk av tredobbelt skjermet koaksial kabel, ikke strekker til når visse brukere likevel får lov til å besitte en PC, og ikke holder seg til reglene.

Til toppen