JUSS OG SAMFUNN

Russisk hackernettverk forsøkte å rane norsk bank

Aldri registrert tidligere

NTB
29. apr. 2016 - 08:18

Oslo (NTB): Et kriminelt russisk hackernettverk klarte nylig å trenge seg inn i datasystemene til en norsk finansinstitusjon. Det digitale bankranet ble imidlertid stanset.

Dette er første gang at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har registrert forsøk på et såkalt digitalt bankran, sier Hans Christian Pretorius, leder av NSMs cybersikkerhetsavdeling, til NRK.

– Vi er kjent med at disse russiske kriminelle har prøvd å gå mot banker, og også fått det til internasjonalt. Men dette er første gang vi er blitt varslet om at de er kommet inn, og har prøvd å komme inn, i en norsk finansinstitusjon, sier Pretorius.

Målrettet

Han sier de ble varslet av finansinstitusjonen om at de ble utsatt for et målrettet angrep fra russiske kriminelle. NSMs operatører hjalp bedriften med å stanse angrepet.

– Det de helt konkret varslet om var at de så at de var infiltrert. De hadde et sett med PC-er hvor de så at trusselaktøren var inne og hvor de da jobbet seg innover i finansinstitusjonen for å nå selve pengetransaksjonene, sier Pretorius. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.