BEDRIFTSTEKNOLOGI

Russisk programvare leser håndskrift

Det russiske programvareselskapet BIT Software har klargjort en beta-utgave av versjon 4.0 av sin OCR-programvare FineReader, som også kan lese håndskrift.

Eirik Rossen
2. juni 1997 - 15:12

Ifølge den russiske nyhetstjenesten InfoArt, sitert av nyhetstjenesten Newsbytes skal to utgaver av programvaren være under utvikling. Etalon er spesielt tilpasset lesing av utfylte skjemaer, mens Vector er et allment OCR-program som leser håndskrift (OCR: optical character recognition).

Beta-utgaven skilter med 99 prosent nøyaktig gjengivelse.

Versjon 3.0 av FineReader ble presentert på CeBIT '97 i Hannover i mars i år. Det var da verdens første OCR-program utviklet etter den såkalte "fountain image transformation" teknologien. I news-konferansen comp.ai.doc-analysis.ocr blir den ofte nevnt i til dels svært positive vendinger.

BIT Software har et svært spennende sett med produkter, blant annet stavesjekk for russisk og ukrainsk, samt en serie programmer for maskinoversettelse.

Selskapet ble opprettet i 1989 av David Yang og Aleksander Moskaljev. Det har en rekke store kunder innen russisk offentlig virksomhet, samt kjente selskaper som Lockheed, IBM, Daewoo og Mercedes-Benz. I Russland buntes en lettversjon av FineReader sammen med skannere fra Epson, Microtek, Mustek, Artec, Logitech, Plustek, Umax, Samsung og Primax.

All programvaren er tilrettelagt Windows. Siemens-Nixdorf har innlemmet flere av BIT-produktene i sine industrielle systemer ARCIS og FULCRUM

Demo-utgaver kan lastes ned fra selskapets websted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.