RESULTATERFINANS

Russisk søketjeneste på New York-børsen

Yandex har danket ut Google i Russland, og verdsettes til opptil 7 milliarder dollar.

10. mai 2011 - 10:05

Børsnotering i New York er en pågående trend blant russiske og kinesiske IT-selskaper. I begynnelsen av mai gikk Kinas «Facebook», Renren, til værs etter en overtegnet børsintroduksjon.

24. mai debuterer Russlands største søketjeneste, Yandex, på New York-børsen. De skal selge over 52 millioner aksjer til mellom 20 og 22 dollar hver. De vil altså hente inn godt i overkant av en milliard dollar. Ifølge den russiske finanstjenesten RBC daily verdsetter børsintroduksjonen Yandex til mellom 6,4 milliarder og 7,1 milliarder dollar.

I 2010 sto Yandex for 64 prosent av det russiske søkemarkedet. Målt i omsetning er de Russlands største nettselskap. Ifølge Wall Street Journal økte omsetningen deres fra 2009 til 2010 med 43 prosent til 440 millioner dollar. Fra første kvartal i fjor til første kvartal i år økte omsetningen med 65 prosent til 137 millioner dollar.

Yandex' IPO blir den største på New York-børsen i mai. Andre betydelige teknologi-IPO-er i New York i mai blir LinkedIn 19. mai – et nettverk for jobbsøkere og ansettere – og brikkeprodusenten Freescale 26. mai.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.