– Hackere infiltrerte nettverket i et år, tappet info om Donald Trump

Demokratene hevder russiske myndigheter står bak innbruddet.

– Hackere infiltrerte nettverket i et år, tappet info om Donald Trump
(Bilde: Jim Cole)

Demokratene hevder russiske myndigheter står bak innbruddet.

Washington (NTB): Hackere som jobber for russiske myndigheter, har brutt seg inn i Demokratenes datanettverk og stjålet blant annet opplysninger om Donald Trump, melder Washington Post.

Innbruddet skjedde i nettverket til partiets sentralkomité DNC, opplyser kilder i partiet og sikkerhetseksperter som håndterte saken.

Hackerne fikk tilgang til hele databasen som inneholder opplysninger Demokratene har innhentet om opposisjonen, skriver avisen tirsdag.

Datainnbruddet var så omfattende at gjerningspersonene også var i stand til å lese all epost- og chatkorrespondanse, ifølge Washington Posts kilder.

Hackerangrepet mot Demokratene var bare ett av en rekke lignende innbrudd mot politiske organisasjoner i USA. Også nettverkene til presidentkandidatene Hillary Clinton og Donald Trump ble angrepet, ifølge tjenestemenn.

En talsmann for den russiske ambassaden i Washington sier han ikke kjenner til at det har vært noen slike hendelser.

Skal ha spionert i ett år

Enkelte av hackerne skal ha hatt tilgang til DNCs nettverk rundt et år, men de ble alle kastet ut forrige helg under en større opprenskning av systemene, ifølge avisas kilder. Ingen informasjon om finanser, givere eller personer ser ifølge DNC ut til å ha blitt rammet, noe som tyder på at det dreier seg om tradisjonell spionasje og ikke vanlig datakriminalitet.

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen