BEDRIFTSTEKNOLOGI

Russland lager egen Android-mobil

Utstyres med to skjermer og støtte for WiMAX-nettverk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. sep. 2010 - 10:36

Det statseide, russiske selskapet Rostekhnologii (Russian Technologies State Corporation) har utviklet en egen Linux-basert mobil, som skal komme på markedet neste år. I forrige uke viste direktøren i selskapet, Sergey Chemezov, fram en prototyp av mobilen til den russiske presidenten, Dmitry Medvedev. En video av dette har blitt lagt ut på YouTube og kan sees nedenfor.

I et presseklipp fra Komsomolskaya Pravda, som ligger i Rostekhnologiis nyhetsarkiv, heter det at presidenten under visningen spurte Chemezov om hvor mobilen vil bli produsert.

– Det er vårt produkt, men dessverre vil vi produsere den i Taiwan. Men snart vil hele produksjonen til Russland, fortalte Chemezov.

Prototyp av Android-mobilen til Rostekhnologii - baksiden. Bildet øverst viser baksiden, mens forsiden er delvis synlig på den nederste bildet.
Prototyp av Android-mobilen til Rostekhnologii - baksiden. Bildet øverst viser baksiden, mens forsiden er delvis synlig på den nederste bildet.

Han fortalte videre at mobilen vil ha to skjermer. Av videoen ser det ut til at skjermen på baksiden er en type monokrom skjerm tilsvarende det man finner i en del e-bøker. Hovedskjermen ser ut til å være en berøringsskjerm på en i alle fall 3,5 tommer.

Mobilen skal støtte det Mobile WiMAX-baserte nettverket til Yota.

Den russiske nyhetstjenesten News BCM skriver at både skjermene og kretskortet har blitt utviklet ved Rostekhnologii. Videre heter det at mobilen vil ha en kraftig prosessor og stor minnekapasitet.

Ifølge Denis Sverdlov, administrerende direktør i Scartel, selskapet som står bak Yota, skal mobilen være basert på Android. Men ifølge Komsomolskaya Pravda er det snakk om en videreutviklet utgave laget av et nyetablert datterselskap av IT-holdingselskapet Sirius.

– Plattformen er Linux, men med våre egne karakteristikker, sa Chemezov.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.