Russland neste mål for Internett-investorene

Telenettet er elendig, landet er fattig og har dessuten få surfere. Likevel: Investorene flokker seg sammen i Moskva for å kaste seg på den raskt voksende nettindustrien.

Siden årsskiftet har internasjonale investorers interesse for Russlands Internett-selskaper eksplodert. I kjent stil har diverse nettjenesters verdi gått til himmels.

Et eksempel på frisk prising i Russland er søkemotoren Rambler. Søkemotoren ble ifølge det svenske nyhetsbyrået TT i januar verdsatt til hele 100 millioner svenske kroner. I april hadde søkemotoren over én million hits i måneden, en dobling siden begynnelsen av året.


Og nye nettjenester spretter opp som paddehatter. I februar ble den russiske utgaven av amerikanske Amazon, en e-handelstjeneste kalt Ozon.ru, solgt til en gruppe investorer. Disse pøste inn 20 millioner dollar, eller 160 millioner norske kroner, slik at tjenesten skulle bli enerådene i Russland.

Det er bare 1,8 millioner mennesker oppkoblet til nettet i Russland. I Norge er det tilsvarende tallet over 2 millioner. Man skal huske på at Russland har mer enn 145 millioner innbyggere.

Markedet for Internett er definitivt voksende, skal man tro ekspertene. Ifølge TT estimeres det at 12 millioner russere vil være på nettet om fire år.

Til toppen