JUSS OG SAMFUNN

Russland vil satse mer på IT og tele

President Dmitrij Medvedev vil ha en revolusjon i landets næringsliv.

President Dmitrij Medvedev mener russerne må overvinne sin kroniske motstand mot alt nytt.
President Dmitrij Medvedev mener russerne må overvinne sin kroniske motstand mot alt nytt. Bilde: Kremlin.ru
12. nov. 2009 - 13:03

Moskva (NTB-Reuters-DPA): Russlands president Dmitrij Medvedev vil ha en revolusjon i landets næringsliv. Informasjonsteknologi og telekommunikasjon må få bredere plass enn gammeldags tungindustri, mener han.

Medvedev sa i en tale i nasjonalforsamlingen i Moskva torsdag at russerne ikke har greid å kvitte seg med det han kalte en primitiv struktur i industrien. Derfor er russisk industris konkurranseevne «skammelig lav», framholdt presidenten.

– I stedet for en primitiv økonomi basert på råvarer, skal vi skape en smart økonomi. Vi skal produsere enestående kunnskaper, nye varer og teknologier, varer og teknologier som er til nytte for folk flest, fortsatte Medvedev.

President Dmitrij Medvedev mener russerne må overvinne sin kroniske motstand mot alt nytt. <i>Bilde: Kremlin.ru</i>
President Dmitrij Medvedev mener russerne må overvinne sin kroniske motstand mot alt nytt. Bilde: Kremlin.ru

Men for at dette skal lykkes, må russerne overvinne sin kroniske motstand mot alt som er nytt, fastslo han. Medvedev varslet en rekke konkrete tiltak for å modernisere Russlands økonomi og styrke konkurranseevnen.

Blant annet vil han redusere antall tidssoner i det enorme landet, som strekker seg fra Østersjøen i vest til det nordlige Stillehavet i øst. Dagens ordning med 11 tidssoner er gammeldags og upraktisk, framholdt den russiske presidenten torsdag.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.