Rustet for krig

I kjølvannet av Telenor Onlines store problemer i forrige uke, skulle man tro at Schibsted Nett nå skjelver i buksa. Men det gjør de ikke. Selv om de har nå gått ut med en kjempekampanje, og venter på rushet av nye kunder.

I kjølvannet av Telenor Onlines store problemer i forrige uke, skulle man tro at Schibsted Nett nå skjelver i buksa. Men det gjør de ikke. Selv om de har nå gått ut med en kjempekampanje, og venter på rushet av nye kunder.

- Vi hadde litt av de samme problemene tidligere i år. Etter det skalerte vi ut alt fra selve nettet til service, tjenester og drift, sier Erik Hagen, administrerende direktør i Schibsted Nett. Derfor føler han seg trygg på at de er klare til å møte flommen av nye kunder som forventes utover høsten. For i motsetning til Telenors feilbedømte prognoser for nye kunder, er apparatet til Schibsted Nett bygd ut så det skal tåle langt mer enn prognosene sier.

- Sikkerhetsmarginen er på flere ti-tusener mer enn det kundetallet vi har i dag, sier Hagen, uten å ville si nøyaktig hvor stor feilmarginen er på. I tillegg, setter Schibsted Nett inn store ressurser for å kunne gi brukerstøtte til de nye kundene. Kundeservice er åpent til klokken 10 på kvelden, og i følge Hagen, justeres antall personer på kundeservice etter hvor stor pågangen av nye kunder har vært på dagen.

De som fremdeles leser tradisjonelle aviser, vil ha fått med seg at Schibsted Nett nå tilbyr modem til 1 krone mot at man tegner ett års abonnement hos SN. Og slikt gir jo kunder, men til hvilken pris for Schibsted Nett? - Dette tilbudet kan ikke sammenlignes med mobilkrigen vi hadde forrige sommer. Når vi får nye abonnenter, betaler jo de en månedlig sum som kun etter få måneder vil dekke prisen for et modem. En mobiltelefon kostet i fjor sommer rundt 2-3000 kroner, mens et modem i dag koster rundt tusen kroner. Risikoen fra vår side er derfor minimal, sier Hagen. Han vil ikke ut med hvilken avtale SN har gjort med forhandlerne av abonnementstilbudet, og kaller det en "forretningshemmelighet".

Abonnementstallet til Schibsted Nett er nå oppe i ca. 30.000 Hvis man legger til antall nye abonnenter hos Telenor Online etter sommeren, betyr det en økning på flerfoldige tusen, bare på noen korte uker. Og med det er racet om nettjomfruenes gunst for alvor i gang.

Til toppen