FORBRUKERTEKNOLOGI

Ruteren de elsker å hate

Fikk mistenkelig god produktomtale.

Kritikken av denne ruteren er mildt sagt blandet. Selskapet som lever av å selge på Amazon skal nå være kastet ut av ehandelsgiganten etter det som fremstår som forsøk på å manipulere produktomtale.
Kritikken av denne ruteren er mildt sagt blandet. Selskapet som lever av å selge på Amazon skal nå være kastet ut av ehandelsgiganten etter det som fremstår som forsøk på å manipulere produktomtale. Bilde: digi.no
9. mai 2014 - 13:59

En kunde var misfornøyd med bredbåndruteren han hadde kjøpt gjennom nettvarehuset Amazon, og skrev derfor en negativ omtale under produktet.

Det førte til at kunden ble truet med søksmål av produsent Mediabridge Products.

Advokatene deres krevde at de «usanne, nedsettende og ødeleggende uttalelsene» måtte fjernes, skriver Ars Technica.

Det omdiskuterte produktet Medialink Wireless-N (300 Mbps) har fått svært sprikende anmeldelser.

Over halvparten av 3.000 kunder har gitt topp score med 5 stjerner hos Amazon, mens 900 gir bunnkarakter og slakter produktet fullstendig.

Den eldste kritikken fra i fjor er ren slakt, før det i store bolker gis skamros. Etter medieoppslag denne uken om advokatenes trusler ser vinden ut til å ha snudd igjen, nå med skarp kritikk av både selskapets håndtering av saken og selve ruteren.

– Selv brødristeren er bedre

Hvor nøytrale eller ekte tilbakemeldingene er kan det naturligvis stilles spørsmål ved. Temperaturen er ihvertfall høy og det er mange innslag av galgenhumor. Her er bare noen få drypp fra de siste dagenes anmeldelser:

– Selv brødristeren min er en bedre ruter.

– Rekkevidden er forferdelig.

– Den fungerer utmerket som papirvekt.

– Jeg har hørt at dette selskapet stinker.

Amerikanske Mediabridge er ikke en spesielt godt kjent produsent, men oppgir at de har levert millioner av rutere direkte til bredbåndsleverandører under ulike navn siden 1998.

For fem år siden la de om forretningsmodellen og begynte å selge direkte til forbrukere. På egne nettsider skryter de av at de er blant de mestselgende merkevarene og med best produktomtale på Amazon.com, som også helt tydelig er selskapets viktigste markedsplass.

– Kastes ut av Amazon

Problemet for Mediabridge er at det er forbudt, ifølge retningslinjene til Amazon.com, å manipulere produktomtale og tilbakemeldinger fra kundene. Det er heller ikke tillatt å anmode kunder om å fjerne negativ omtale, slik deres advokater har gjort.

I går torsdag publiserte ruter-produsenten selv en uttalelse om hendelsene, der de oppgir at Amazon har fjernet lisensen de hadde for å selge produkter hos Amazon, ifølge Ars Technica.

– Mange hardt arbeidende ansatte, hvis levebrød er avhengig av virksomheten, vil nå trolig miste jobbene sine, som følge av en situasjon som har blitt forvrengt og blåst ut av alle proporsjoner, skal selskapet ha skrevet i uttalelsen.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.