BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rydningen slutter i Compaq - blir Sirkus-direktør

Etter ti år i sjefsstolen, slutter Jan Eigil Rydningen som administrerende direktør i Compaq Computer Norway.

Øystein Kvistad
12. juni 1998 - 17:09

Rydningen fortsetter i selskapet til ny leder er funnet. Etter forslag fra Compaq-konsernets sentrale ledelse, vil Rydningen også fortsette som styreformann i Compaq Computer Norway.

Dette ble kjent under en pressekonferanse som i skrivende stund ennå pågår i Oslo.

Jan Eigil Rydningen går over i stillingen som administrerende direktør i underholdningsselskapet Sirkus AS, som har mange av Norges mest kjente populærartister i sin stall, deriblant kjente NRK-navn som Synnøve Svabø, Petter Nome og Claus Wiese.

- Etter ti år som sjef for Compaq Computer Norge og 25 år i databransjen hadde jeg nå lyst til å gjøre noe helt annet. Og dersom jeg skulle finne på noe nytt, måtte det skje nå, ellers måtte jeg ha fortsatt i enda et par-tre år som leder for Compaq, sier Rydningen.

Compaq starter nå en sammensmeltingen av Compaq, Digital og Tandem i Norge, og regner med å ha en ny ledergruppe på plass innen utgangen av juni - inklusive ny administrerende direktør. Selskapet regner med å være ferdig med reorganiseringen allerede i løpet av august måned. Det fusjonerte selskapet regner også med å beholde samtlige 275 ansatte i de tre selskapene i Norge.

Jan Eigil Rydningen eier ti prosent av aksjene i Sirkus AS. Gode opsjonsavtaler ga ham dessuten en årsinntekt i 1996 på 5,5 millioner kroner og i overkant av 10 millioner kroner i 1997.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.