Rydningen ut av manesjen

Tidligere Compaq-sjef Jan Eigil Rydningen vender tilbake til IT-bransjen etter bare ni måneder som direktør for underholdningsselskapet Sirkus.

Tidligere Compaq-sjef Jan Eigil Rydningen vender tilbake til IT-bransjen etter bare ni måneder som direktør for underholdningsselskapet Sirkus.

Sirkus-direktøren sa opp sin stilling i forrige uke, og sluttet bare noen dager etter. - Rydningen sluttet av fri vilje. Vi var skjønt enige om at han ikke var rett mann til å lede Sirkus videre, sier selskapets gründer og styreformann Petter Sandberg til digi.no.

Rydningen blir ny toppsjef for det norske selskapet Telecomputing, som holder på å starte en avdeling i USA. Driftssjef i Telecomputing i Norge, Lars Oscar Bjerke, sier til digi.no at det amerikanske markedet er interessant for selskapets konsept som er fjerndrifting av PC-nettverk.

- Det har skjedd mye restrukturering i den amerikanske IT-industrien i det siste. Dette medfører at vi kan få tak i mange flinke folk, og gjør det samtidig greit å bygge seg opp i USA. Jeg ser for meg denne jobben som den samme vi gjorde i Compaq i 1989, sier Rydningen til Finansavisen.

Rydningen flytter til USA, og skal ha hovedkontor i Florida. Bjerke forteller at to av Telecomputings viktigste samarbeidspartnere i USA er Citrix og Compaq.

- Vi har et meget godt forhold til Citrix og Compaq, og dette er gode partnere å ha i det amerikanske markedet, sier Rydningen til Finansavisen.

Til toppen