Rygh ny styreformann i Findexa

Tom Vidar Rygh er valgt til ny styreformann i katalog-selskapet Findexa. Samtidig er det vedtatt store utbyttebetalinger til aksjonærene.

Findexa ble i 2001 kjøpt av Texas Pacific Group (TPG) av Telenor. Selskapet eier Gule Sider, Telefonkatalogen, Ditt Distrikt og BizKit, distribuert gjennom ulike kanaler, og det har 97 prosent av katalogmarkedet i Norge. I fjor fikk selskapet et kjempemessig resultat med overskudd før avskrivninger (EBITDA) på 795 millioner kroner.

Tom Vidar Rygh er valgt til styreformann i det nye Findexa-styret. Han arbeider i dag som uavhengig konsulent etter at han forlot sin stilling som administrerende direktør i Enskilda Securitites før jul. Fra 1991 til 2001 var han ansvarlig for Orklas investeringsaktiviteter. Rygh har lang erfaring fra styrearbeid, blant annet styreformann i Telenor, samt styremedlem i en rekke andre selskaper.

Øvrige styremedlemmer er adm. dir. i Findexa Peter Darpö, Stephen Peel, Cornel Riklin, John Robinson og Microsoft Norge-sjef Birger Steen

Sist uke meldte Findexa at det skal børsnoteres. Samtidig skal de amerikanske eierne Texas Pacific Group (TPG) selge seg ned. I dag ble det kjent at Findexa etter fullført børsnotering planlegger å utbetale høye kvartalsvise utbytter til sine aksjonærer.

Den forventede avkastningen forventes å bli tre til fire ganger høyere enn det gjennomsnittlige utbyttet blant selskapene på Oslo Børs’ OBX-indeks (for tiden 2,6 prosent), dog avhengig av den endelige aksjekursen som fastsettes i tilbudsperioden.

Til toppen