Rykte om eksakt dato for Office 12

Lekkasjer angir en helt nøyaktig dato for lanseringen av neste Office-versjon - halvannet år i forkant.

Lekkasjer angir en helt nøyaktig dato for lanseringen av neste Office-versjon - halvannet år i forkant.

Microsoft begynner tidlig. I en serie styrte lekkasjer til amerikansk IT-presse, blir Microsoft svært konkret om lanseringen av Office 12 - så mye som halvannet år i forveien.

Microsoft er kjent for å legge frem sine planer tidlig. Produkter og de viktigste nyhetene blir lekket til amerikanske IT-presse flere år i forveien. Like kjent er kanskje Microsoft for sine forsinkelser.

Windows XP, ny versjon av SQL Server og ikke minst Longhorn er eksempler på lanseringer som loves lansert og så blir utsatt eller mister viktige biter. Microsoft og andre som gjør det samme håper på en PR-effekt: Brukere og bedrifter blir lovet funksjonalitet man ønsker seg og legger planer for å bruke fremtidige produkter i stedet for å kjøpe eksisterende produkter fra andre leverandører.

Det oppsiktsvekkende er at Microsoft vanligvis holder seg til omtrentlige datoer, men nå forteller detaljerte lekkasjer både nøyaktige måneder og nøyaktive dager.

Den ellers vanligvis etterrettelige Microsoft Watch forteller at "kilder i Microsoft" lover at Office 12 skal lanseres 17. juli 2006. Til andre amerikanske medier lover ikke navn-gitte "representanter for selskapet" en lansering i juli 2006

I neste avsnitt av saken på Microsoft Watch siteres Chris Capossela, Microsofts sjef for blant annet Office. Han bekrefter at det kommer en ny versjon i 2006.

Microsoft-representantene forteller til amerikansk presse at Office 12 skal kobles tettere til server-produkter gjennom XML. Dette er en trend Microsoft startet på i Office 2003.

De samme lekkasjene forteller at Microsoft planlegger flere nye servere som skal passe sammen med Office 12. Blant annet kommer det en ny Content Management Server, en ny Excel Calculation Server, en ny InfoPath Forms Server og oppdateringer av Project Server

og SharePoint Portal Server.

Her kan du lese saken på Microsoft Watch

Til toppen