Rykte om iMac med "wide screen"

iMac nummer fem million er solgt. Steve Jobs har innkalt til pressejippo 1. mai. Blant ryktene: iMac med "wide screen" og ny iBook.

iMac nummer fem million er solgt. Steve Jobs har innkalt til pressejippo 1. mai. Blant ryktene: iMac med "wide screen" og ny iBook.

19. april meldte Apple at det har solgt fem millioner eksemplarer av iMac, maskinen som mer enn noe annet bidro til å få selskapet på fote igjen økonomisk. Dagen etter innkalte iCEO Steve Jobs til pressejippo, etter å ha advart aksjonærene at han ikke lenger vil begrense kunngjøringen av nye produkter til Macworld og andre messer. Aksjonærer og publikum må holdes varme, etter de gode kvartalstallene.

Hva som skjer når iMac utstyres med det nye operativsystemet OS X er gjenstand for flere spekulasjoner. Blant ryktene som går - og som selv ikke de mest iherdige Mac-observatørene vil karakterisere som "bekreftede" - er at iMac vil tilbys med "wide screen", for å øke boksens underholdningsverdi og nytteverdi som verktøy for avanserte videoentusiaster. Det snakkes også om at OS X vil utstyres med en klyngeegenskap, slik at brukere enkelt kan låne hverandre prosessorkapasitet over nettet.

Andre ryktede forbedringer på iMac er 133 MHz buss, prosessorer opptil 633 MHz, og en NVIDIA GeForce2 MX grafikkprosessor.

iBook, går det rykter om, vil trimmes fysisk. Dette er Apples bærbare forbrukermodell, som er stadig vanskeligere å få tak i i butikkene. Observatører tolker dette som et klart tegn på at en erstatning er i gjære.

Til toppen