Rykte om ny Apple Powerbook innen månedsskiftet

En rekke Mac-detaljister tror Apple vil offentliggjøre en ny PowerBook på den store Seybold-messen for grafisk industri, som åpner i San Francisco 27. august.

Nettstedet MacOS Rumors sier at en rekke kontakter blant detaljister har gjengitt nærmest identisk informasjon i sine rapporter. De redegjør detaljert for spesifikasjonene til den lenge forventede nyheten, og nevner konsekvent den store grafiske messen Seybold San Francisco 2000 som arena for den offisielle kunngjøringen fra Apple.

Ryktet er ikke kommentert av Apple. Selskapet har gransket kilder til tidligere lekkasjer om iMac som viste seg å være korrekte, og som ifølge Apple førte til redusert omsetning mens ryktemakernes tilhørere ventet på nyhetene.

Den nye PowerBook skal ha en spesiell utgave av G4-prosessoren, men bedre energi- og temperaturegenskaper. Den skal kjøres i mellom 400 og 500 MHz. Maskinen vil få et avansert kjølesystem der et ytre skjelett i metall gjør det mulig å avstå fra en intern vifte. Fysisk vil maskinen gjøres noe lettere og mindre, blant annet ved at skjermen blir tynnere enn i dag. Den vil ha innebygget antenne for Apples trådløse lokalnett AirPort. Andre forbedringer gjelder batteri, systembuss og grafikk.

Nettstedet lister også andre forventninger som Mac-menigheten har til Seybold-messen, blant annet en skikkelig demo av OS X. Det advares at alle rykter - som alltid - må tas med en klype salt.

Les mer om hva som skjer hos Apple:


Svensk Mac-klon utfordrer Apple på ytelse
Apple vil hevne ryktespredning
Multiprosessor G4-råskinn endelig her
Macworld: Jobs leverer superkube
Nytt overskudd for Apple

Til toppen