Rykter om at Microsoft forbereder motbud på Rational

Det ryktes at Microsoft overveier å snappe Rational foran nesa på IBM. Andre mener det er Borland Microsoft har i sikte.

IBM meldet i forrige uke at de akter å kjøpe Rational Software for 2,1 milliarder dollar. Det verdsetter Rational-aksjen til 10,50 dollar. I går beveget kursen seg opp til 10,54 dollar, og det ble solgt 30 millioner aksjer, seks ganger så mange som normalt.

Les også

Forklaringen, ifølge Reuters, er at det gikk rykter om at Microsoft overveier å snappe Rational opp foran nesa på IBM.

Rational lager modeleringsverktøy som gjør det langt mer effektivt for utvikler å arbeide i lag. Verktøyene virker utmerket mot både .Net og Java. Kampen mellom .Net og Java betraktes som den viktigste konkurransen i programvarebransjen. Rational har hittil vært en svært viktig partner for Microsoft, mens IBM har fokusert sine utviklingsverktøy på Java.

Verken Rational, IBM eller Microsoft ville kommentere ryktene.

Samtidig meldte fjernsynskanalen CNBC at Microsoft ville reagere på IBMs oppkjøp av Rational ved å sikre seg kontrollen over Borland Corporation, som også lager modeleringsverktøy for både .Net og Java. Verken Borland eller Microsoft ville kommentere. Alt Borland-sjef Dale Fuller ville si, var at dersom Rational går over til IBM, vil Borland kunne tette et viktig hull innen utviklingsverktøy for .Net.

Til toppen