Rykter om auksjonsoppkjøp

Verdens største Internett-auksjonarius, eBay, skal være i forhandlinger med den amerikanske rivalen uBid, som eies av det amerikanske inkubatorselskapet CMGI. Konsolideringen ser ut til å fortsette.

Telegrambyrået Reuters melder at verdens største Internett-auksjonarius, eBay<7b>, skal være i forhandlinger med konkurrenten uBid. Det skal være det respekterte business-magasinet Barrons som skriver dette.

Toppsjefen i uBid, Greg Jones, skal ha vært i flere møter med representanter for eBay og deres finansielle fødselshjelpere Benchmark Capital.

uBid har - til forskjell fra eBay - satset på Business to Consumer auksjoner, mens eBay er en "community" mellom konsumenter. uBid har 1,5 millioner registrerte brukere som eBay gjerne skulle hatt, sammen med markedet for business to consumer virskomheten. Det melder Reuters.

Men dette kommer like før uBid skal lansere sin egen consumer to consumer tjeneste, som skal gå rett inn i enemarkene til eBay. Det kan kanskje være en lakmus-test på oppkjøpsspekulasjonene. Hvis uBid lanserer en slik tjeneste kan det være fordi samtalene med eBay ikke gikk etter planen.

Til toppen