JUSS OG SAMFUNN

Rykter om bredbånd til alle

Regjeringen brøt sitt løfte om støtte for å gi alle bredbånd, men nå kommer kanskje pengene.

14. mai 2007 - 08:56

Flere av regjeringspartiene i Stoltenberg-regjeringen heiste frem "bredbånd til alle" som en flaggsak under valgkampen, men i de påfølgende to statsbudsjettene for 2006 og 2007, kom aldri pengene.

Det fremdeles har rundt 80.000 av Norges 1,8 millioner husstander ikke noe bredbåndstilbud. Årsaken er at de bor for langt unna nærmeste telesentral. Dagens ADSL-teknologi sliter med avstander over 4-5 kilometer.

    Les også:

Men nå kan pengene komme: Regjeringen vil sikre at alle kan få bredbånd i løpet av året, melder NRK. For regjeringen skal legge frem revidert statsbudsjett i morgen og der kommer det en pakke på flere hundre millioner kroner, hevder NRK.

Pengene skal brukes til å bygge telesentraler nærmere de siste brukerne, men spørsmålet er om regjeringen når sine mål med noen hundre millioner kroner.

For i 2006 fikk Fornyingsdepartementet konsulentselskapet Teleplan til å regne på kostnadene og Teleplan kom frem til en pris på mellom 800 millioner og en milliard kroner. Siden det har utstyret blitt billigere, men det store spørsmålet er hvor mye.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.