Rykter om dype kutt hos Novell

Novell har satset på Linux, men salget og resultatene faller. Nå ryktes det om dype kutt i staben.

Novell har satset på Linux, men salget og resultatene faller. Nå ryktes det om dype kutt i staben.

Novell red på PC-bølgen og var markedsleder på operativsystemer for PC-server, men mistet denne posisjonen til Microsoft. Siden har selskapet kjøpt opp Suse Linux, men regnskapene peker nedover.

I sitt siste kvartal falt resultatet med 90 prosent til 2 millioner dollar og omsetningen falt med 5 prosent til 290 millioner dollar.

Nå forteller en "høyt plassert kilde" i selskapet til Ziff Davis Internet at Novell planlegger en nedbemanning som vil ramme en av fem ansatte. Novell har fremdeles 5800 ansatte, noe som er mye for et programvareselskap som nå bare omsatter for litt over en million kroner i året per ansatt.

Også andre medier har meldt om rykter om kutt i staben på 10-15 prosent.

Årsaken skal være at Novell har mistet markedsandeler til Red Hat, leder i Linux-markedet.

Ledelsen i Novell mener at det vil ta tid å gjennomføre bytte fra de gamle Netware-produktene til Linux og at man er på god vei. Den store trøsten for Novell er at selskapet sitter på over en milliard doller i banken fra de gode årene på 90-tallet.

Novell Norge rapporterer bare kommisjonen på sitt salg, ikke reell omsetning, til Brønnøysund, men Geir Christensen i Novell Norge til digi.no forteller at Norges-kontoret går bedre enn moderselskapet.

- De nordiske landene har kommet lengre i bruk av Linux og identitets-håndtering enn i resten av verden. Omsetningen her i Novell Norge vokser, forteller Christensen.

Til toppen