Rykter om enda et Google-prosjekt

Rykter og kode Googles nye søkeverktøy indikerer hva Google planlegger av nye produkter.

Etter å ha blitt størst på søkeverktøy og endelig ha fått selskapet på børs, har Google satt ny fart i flere prosjekter som blant annet utfordrer Microsoft.

Tidligere i høst ble det avslørt at Google har regiserte domene gbrowser. At selskapet også har hyret en rekke nye programmerer har økt sannsynligheten for at søkeselskapet arbeider med å lage sin egen nettleser.

I tillegg lanserte Google i forrige uke et søkeprogram som lar brukere lete etter innhold på sin egen harddisk. Og det er i koden til dette programmet at sporene til et nytt produkt dukker opp - Google instant messaging.

Ryktene har gått før, men en sikkerhetsekspert har oppdaget at det i koden til Desktop Search ligger en ny protokoll som heter google_im, skriver Cnet. IM står for instant messagin.

Google hevder at protokollen er inkludert for at Google-program skal kunne søke i meldinger sent med instant messaging-klienter, skriver Cnet.

Det som styrker sannsynligheten for at Google skal lansere en instant messaging-klient er at selskapet allerede sitter på et produkt. Google kjøpte i sommer Picasa, en tjeneste for fotodeling som nå promotores på Google. Med på Picasa-kjøpet fulgte instant messaging-klienten Hello.