Rykter om nettlommebok fra Google

Rykter hevder at Google forbereder en nettbasert betalingsløsning, en slags nettlommebok.

Rykter hevder at Google forbereder en nettbasert betalingsløsning, en slags nettlommebok.

Flere Google- og søkemotororienterte blogger, blant annet GoogleRumors, har denne uken meldt om nye tegn som tyder på at Google planlegger en betalings- eller handelsløsning. Blant annet er en registreringsside for det som kalles Google Purchases blitt tilgjengelig. Her bes de besøkende om kredittkortinformasjon.

Ifølge eWeek dukket ryktene om et betalingssystem fra Google opp allerede i juni, da daglig leder for konsulentselskapet ChannelAdvisor sa at Google hadde bedt noen av selskapets klienter om å bruke nettopp et slikt system. Siden den tid har ryktene stadig blitt flere. Blant annet ryktes det at tjenesten har fått kodenavnet Google Wallet.

Ifølge eWeek skal Google i begynnelsen av september ha annonsert en ledig stilling med ansvar for betalingsløsninger og svindelhåndtering.

Google selv vil derimot bare bekrefte at det nye betalingsgrensesnittet skal brukes i forbindelse med Google Earth-tjenesten.

"Vi tester grensesnittet med eksisterende Google Earth-abonnenter som oppgraderer eller fornyer lisensene. Migreringen er et eksempel på arbeidet vi gjør relatert til betaling", skriver selskapet i en uttalelse. Dessuten opplyste selskapet i juni at det ville benytte betalingsløsningene i forbindelse med selskapets program for nettannonsering.

Selv om Google Wallet per i dag ikke er noe mer enn et rykte, er det ikke usannsynlig. Google ser har penger nå og ønsker å prøve seg på alt som ser ut til å kunne være lønnsomt.

Charlene Li, analytiker hos Forrester Research, mener at hvis Google Wallet blir virkelig, vil selskapet kunne kapitalisere på det tilknytning til tusenvis av selskaper allerede annonserer på Googles websider.

Til toppen