MOBILTELEFONI

Rykter om nye samtaler om fusjon mellom Telenor og Axiata

Kilder sider til nyhetsnettstedet Bloomberg at Telenor igjen er i samtaler med malaysiske Axiata, denne gang med eierne.

I mai i 2019 fortalte konsernsjef Sigve Brekke at selskapet var i samtaler om fusjon med Axiata og Telenors asiatiske døtre. Fire måneder seinere kunne han konstatere at fusjonssamtalene strandet. Nå ryktes det igjen at Telenor nå snakker med Axiatas største eier, et statlig malaysisk fond.
I mai i 2019 fortalte konsernsjef Sigve Brekke at selskapet var i samtaler om fusjon med Axiata og Telenors asiatiske døtre. Fire måneder seinere kunne han konstatere at fusjonssamtalene strandet. Nå ryktes det igjen at Telenor nå snakker med Axiatas største eier, et statlig malaysisk fond. Håvard Fossen
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
17. jan. 2020 - 07:40

Forhandlingene om en fusjon med den malaysisk-dominerte asiatiske mobiloperatøren Axiata strandet sjette september i fjor. Begge partene uttrykte den gang at de ikke utelukket en mulig transaksjon i fremtiden, og at de fortsatt mente det var «et sterkt strategisk rasjonale for diskusjonene», for å sitere børsmeldingen den gang.

Det Bloomberg viderebringer nå, er ikke bekreftet av partene, men er verken uventet eller usannsynlig. Fire måneder etter at de to teleoperatørene avsluttet samtalene skal Telenor være i samtaler med Khazanah Nasional Bhd, et malaysisk statsfond som er største eier i Axiata, med 37 prosent.

Minoritetspost?

Ifølge Bloombergs kilder undersøker Telenor og fondet flere ulike scenarioer, inkludert at Telenor kjøper deler av fondets aksjer i Axiata.

Et deleierskap kan berede grunnen for å fusjonere mobilmastselskapene de to selskapene har i Asia, men også andre samarbeidsmuligheter.

Prisen på Axiata-aksjer økte med 9,2 prosent i Kuala Lumpur etter at nyheten ble kjent, mens Telenor-prisen økte med 3,2 prosent i Oslo torsdag.

Sist selskapene drøftet fusjon av de asiatiske virksomhetene, ble det opplyst at det sammenslåtte selskapet ville ha 300 millioner kunder og en omsetning på rundt 13 milliarder dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.