Rykter om nytt gigantoppkjøp

Ryktene om at Larry Ellison nærmer seg et nytt storkjøp øker i styrke. Målet denne gangen er Siebel.

Ryktene om at Larry Ellison nærmer seg et nytt storkjøp øker i styrke. Målet denne gangen er Siebel.

Bransjen for forretningssystemer til de største kundene konsolideres, noe som understrekes av særlig av Oracle oppkjøpsrunde de siste årene. Oracle-sjef Larry Ellison har store ambisjoner utover å selge databaser og har brettet opp lommeboken for å kjøpe seg opp mot SAP.

Ellison vant kampen om både Peoplesoft/JD Edwards og Retek. I tillegg kjøpte han i sommer opp I-flex, markedsleder på programvare til banker.

Nå hardner ryktene om at Oracle arbeider med å kjøpe Siebel til, skriver den vanligvis etterretlige Wall Street Journal. Siebel er markedsleder på komplekse CRM (systemer for kundeadministrasjon) og er en av de siste store uavhengige aktørene som er igjen. I Norge bruker aktører som Telenor og Statoil Siebel for å holde holde rede på og administrere sine kunder.

Ryktene er ikke nye, de dukket opp i mai, men i forrige uke begynte nye rykter å gå og dette løftet Siebel-kursen med åtte prosent. Ryktene underbygges også av at gründer Tom Siebel som hittil har sagt nei til Oracles fremstøtt, men at nyansatte George Shahee er mer positiv.

For trenden i markedet er krystallklar: De store kundene ønsker å redusere sine IT-kostnader og en av mulighetene er å kjøpe en av de ferdig integrerte samlepakkene fra SAP eller Oracle. Dette har vært med på å presse selvstendig aktører som Siebel.

Og i bakgrunnen spøker SAP og Microsoft som gjennomførte en kort diskusjon om en fusjon i fjor.

Etter svake tall i første kvartal gikk en gruppe Siebel-aksjonærer ut offentlig og sa at man burde lete etter en kjøper. En måned senere hevdet kilder i Siebel at ledelsen arbeidet med å selge selskapet.

Ryktene i amerikansk finansbransjen sier at Oracle og Siebel har forhandlet i flere uker og at en avtale er nært forestående, skriver Wall Street Journal.

Skulle Ellison få nei av ledelsen i selskapet, kan splittelsen blant eierne friste han til å legge inn et fiendtlig bud. Det gjorde Oracle mot Peoplesoft uten en slikt offentlig opprør og vant etter en 18 måneder lang kamp.

Til toppen