Rykter om sponsing av lommemaskiner

I dag koster lomme-pc'er 5000-8000 kroner, men til høsten blir prislappen 1000 kroner, hevder ryktene. Microsoft og Compaq rister på hodet.

Salget av lomme-datamaskiner har ikke slått igjennom. Med Windows CE/Pocket PC og en prislapp på 5000-8000 kroner er det bare de færreste som har tatt seg råd til å kjøpe en slik maskin. Derimot har de enklere Palm-maskinene gjort det bra.

Men til høsten vil mobiltelefon-leverandørene være med å sponse salget - slike de gjorde på 90-tallet for mobiltelefoner. For koblet sammen med en mobiltelefon vil brukerne kunne surfe på Internett, noe som vil gjøre det lønnsomt å sponse maskiner med flere tusenlapper.

Dette skrev Dagens Næringsliv tidligere i mai og Verdens Gang på lørdag. Men leverandørene rister på hodet når digi.no ringer dem.

- Vi har ingen planer om å starte en slik sponsing. Dette er et rykte som vi fikk høre første gang for flere måneder siden, sier Ole Morten Settevik, administrerende direktør i Microsoft Norge til digi.no.

Også Telenor Mobil rister på hodet.
- Vi har ingen slike planer - det eneste som kan ha skjedd er uformelle diskusjoner på lavere nivå. Skulle vi ha planlagt dette, burde vi ha sponset lomme-PC/mobiltelefonen-kombinasjonen Nokia Communicator og det gjør vi ikke, sier Jo Heldaas i informasjonsavdelingen til Telenor Mobil til digi.no.

Lomme-PC-ansvarlig i Compaq Norge, Ivar Follestad, forteller at Compaq planlegger å kontakte mobiltelefon-operatørene i Norge for å høre om muligheten for en begrenset sponsing, men at det ikke foreligger noen konkrete planer.

Til toppen