Rykter om storbytte mellom Motorola og Siemens

Ifølge en amerikansk nettavis diskuterer Motorola og Siemens et historisk bytte av mobilvirksomheter.

Motorola og Siemens er to av mobilselskapene som slåss under vekten av Nokia.

Krisen i telebransjen gjør at alle må lete etter mulige besparelser, men nå går det rykter om at Motorola og Simenes forhandler om en ganske utrolig byttehandel.

I dag bygger og selger begge både mobiltelefoner og mobilnettutstyr. Ifølge detaljerte lekkasjer til den amerikanske nettavisen Crain Chicago Business, forhandler de to selskapene om å slå sammen de to virksomhetsområdene. Motorola skal overta all mobilproduksjon mens Siemens vil overta produksjonen av utstyr for mobilnett.

Stemmer ryktene, skal partene bytte virksomheter som omsatte for 30 milliarder kroner i fjor. Med en total markedsandel på 25 prosent vil Motorola gi Nokia langt tøffere konkurranse. Nokia har i dag en markedsandel på 37-38 prosent. I dag har Siemens en markedsandel på 8 prosent og Motorola på 17 prosent.

Avtalen vil skape en leverandør som lager telefoner for begge 3G-systemene, WCDMA (mest i Europa) og CDMA 2000 (stadig mer populær i Asia). Crain Chicago Business forteller at Siemens skal ha bedt om en engangssum fra Motorola, mens Motorola skal ha krevet å få beholde sin største kunde for mobilnettutstyr, den amerikanske mobiloperatøren Nextel, som de også eier en del av.

Til toppen