Rykter om to nye Windows-versjoner

Et kjent, Windows-orientert nettsted hevder at Microsoft planlegger to nye klientversjoner av Windows XP.

Et kjent, Windows-orientert nettsted hevder at Microsoft planlegger to nye klientversjoner av Windows XP.

Ifølge nettstedet til nederlandske Steven Bink, Bink.nu, er Microsoft i ferd med å utvikle to nye, relativt tynne utgaver av Windows for bruk sammen med en terminalserver. Windows-versjonene skal kunne kjøres på relativt gamle PC-er.

Versjonene har ifølge Bink kodenavnene Windows XP "Eiger" og Windows XP "Mönch" og er oppkalt etter fjelltopper i Sveits. Eiger skal være den enkleste med bare helt grunnleggende programvare, blant annet Internet Explorer, programmer for å vise Office-dokumenter og remote desktop-klient.

Mönch skal i tillegg gjøre det mulig å koble maskinen til eksterne Windows-enheter som PDA-er og smarttelefoner. Den skal også ha støtte for blant annet WLAN og VPN.

Begge versjonene skal kunne kjøres på en maskin med prosessor i Pentium-klassen, utstyrt med minst 64 MB minne og 500 MB harddisk, i tillegg til SVGA-skjermkort og nettverksadapter.

Ifølge Bink har kunder av Microsoft klaget over at Windows XP Professional er for dyr for ansatte som kun utfører spesifikke oppgaver.

Les mer om detaljene i Binks artikkel.

digi.no understreker at Bink.nu ikke har oppgitt kilder til informasjonen som gjengis i denne saken.

Til toppen