RESULTATERFINANS

Rykter utløste dotcom-feber på børsen

Ryktene om hva Microsoft og Yahoo forhandler om spriker, men ryktene ekstreme aksjehopp.

7. mai 2007 - 08:43

Fredag ettermiddag norsk tid ble det kjent at Microsoft er i forhandlinger med Yahoo. Årsaken er klar: Google er i ferd med å knuse begge to og en fusjon ville kunne få konsekvenser for brukere over hele kloden, for Yahoo er verdens mest brukte nettsted.

Men påstandene og lekkasjene gjennom helgen om hva partene faktisk prater om spriker i absolutt alle retninger. Og hverken Microsoft eller Yahoo vil offisielt si noe.

Noen kilder forteller til amerikansk media at Microsoft ønsker å kjøpe Yahoo, hvilket er et tungt løft for selv Microsoft, mens andre kilder forteller at det er snakk om salgssamarbeid rundt det som nå er blitt den store inntektskilden på nett: Søkeord-annonsene som dukker opp ved siden av søketreffene. Kanskje kunne Microsoft og Yahoo sammen tilbudt så mange brukere at de hadde blitt en like attraktiv som Google.

Mangelen på informasjon bekymret ikke aksjemarkedet - de ubekreftede lekkasjene i avisen New York Post utløste en ren dotcom-feber rundt Yahoo-aksjen som etter noen ekstremhopp endte opp med et løft på hele 9,9 prosent på fredag. Dette gjorde at Yahoo la på seg nesten 4 milliarder dollar i markedsverdi på noen timer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.