Så dette er «Facebook-mobilen»

Ferdig levert på Android-plattformen.

Så dette er «Facebook-mobilen»
Facebook skal innlemmes som en nøkkelferdig del av billige smarttelefoner. Slik skal Mark Zuckerberg og Co. jakte på sin neste milliard brukere. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Det kommer ingen en egen Facebook-mobiltelefon. Alle slike rykter er blitt avvist av gründer og toppsjef Mark Zuckerberg.

Men det kommer Facebook-mobiler allikevel, bare på en annen måte.

For nå skal Facebook forhåndsinstalleres på millioner av billige smarttelefoner. Dette gjennom et samarbeid med den kinesiske brikkeprodusenten Spreadtrum, melder GigaOm.com.

Enhetene skal være myntet på vekstmarkeder, som teleoperatører lenge har fremhevet som området der «den neste milliarden» kunder befinner seg. Facebook har allerede en milliard registrerte brukere og er selvsagt interessert i ytterligere vekst.

Verdens mest folkerike demokrati, India, som alene har en milliard innbyggere, blir nevnt i denne sammenhengen.

Android

Det er Android-baserte mobiltelefoner som Facebook-appen skal innlemmes på. I utgangspunktet kan alle laste ned og installere appen som den er, men avtalen med Spreadtrum skal altså sørge for at man slipper det.

På denne måten skal appen bli optimalisert og mer egnet for selv de rimeligste av smarttelefoner, mener GigaOm å vite.

– Samarbeidet med Spreadtrum vil utvide nedslagsfeltet til Facebook i vekstmarkeder, og nyte fordeler av det hurtige skiftet fra feature-telefoner til smarttelefoner som nå tar sted over hele verden, sier en talsperson for Facebook i en uttalelse.

Facebook har for alvor fått fart på sine mobile reklameinntekter. Plattformen som investorer lenge lot seg bekymre over, virker overvunnet. Mobilen står nå for hver fjerde dollar selskapet tjener.

    Les også: