BEDRIFTSTEKNOLOGI

Så kom første goodwill-nedskrivning

SuperOffice er første selskap i løypa til å rydde opp gammel moro i balansen. 113 millioner kroner forsvinner med et enkelt pennestrøk etter mislykkede oppkjøp i Sverige.

SuperOffice ASA (SUO) sliter fortsatt med den underliggende driften. Selskapet tjener ikke penger, og etter mislykkede oppkjøp velger selskapet å skrive ned goodwill-verdier for 113 millioner kroner i balansen, slik digitoday.no fryktet at de ville gjøre før jul:
Les hva vi skrev i desember: SuperOffice har ikke vurdert nedskrivninger
Tross lovnader fra ledelsen om overskudd i år 2000, senest ved presentasjonen av resultatet for tredje kvartal, viser driftsresultatet for år 2000 lite hyggelige 19 millioner i minus. Resultatet for år 2000 inkludert nedskrivningene blir på miserable 141 millioner kroner. Ved utløpet av tredje kvartal var egenkapitalandelen på 218 millioner kroner, men denne andelen blir svekket etter nedskrivningene. Selskapet har forøvrig lite gjeld så situasjonen er langtfra dramatisk.

Senest den 21. desember sa økonomidirektør Morten Gustavsen til digitoday.no at de ikke hadde vurdert nedskrivninger av goodwill i balansen.

Oppkjøpet av svenske Caesar Business Systems AB har ikke vist seg å gi de forventede resultater, og 97 millioner kroner av nedskrivningene skyldes oppkjøpet av det svenske selskapet.

Nedskrivningen var allerede diskontert i aksjekursen. I tidlig handel på børsen er aksjekursen svakt opp.

Les mer om andre kandidater til nedskrivning her:


Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.