– Så mange jobber har vi skapt

Apple rundet 25 milliarder app-nedlastinger.

Apple har fått mye kritikk på grunn av harde arbeidsvilkår hos selskapets underleverandører. Spørsmålet er om selskapets egne tall over hvor mange arbeidsplasser de står bak i USA vil dempe kritikken. Bildet er fra en demonstrasjon mot selskapet da de holdt generalforsamling i februar.
Apple har fått mye kritikk på grunn av harde arbeidsvilkår hos selskapets underleverandører. Spørsmålet er om selskapets egne tall over hvor mange arbeidsplasser de står bak i USA vil dempe kritikken. Bildet er fra en demonstrasjon mot selskapet da de holdt generalforsamling i februar. (Bilde: Robert Galbraith/Reuters/SCANPIX)

Apple rundet 25 milliarder app-nedlastinger.

Mer enn 25 milliarder apper har så langt blitt lastet ned fra Apples Appstore, og selskapet rapporterer at de har betalt ut mer enn fire milliarder dollar til utviklere. Det meldte Apple fredag.

Så langt har det blitt utviklet 550.000 ulike apper til Apples fauna, som består av totalt 315 millioner iPhone, iPad og iPod Touch, skriver Financial Times.

Tallene kom samtidig som Apple kunne presentere en studie som viste at selskapets løsninger og produkter har generert hele 514.000 arbeidsplasser i USA, melder Wall Street Journal.

304.000 av arbeidsplassene har kommet direkte eller indirekte i bedrifter som utvikler teknologi for Apples produkter eller via selskap som har økt sysselsettingen ved å skipe ut produktene til amerikanske forbrukere. Ytterligere 210.000 arbeidsplasser har blitt generert på grunn av utvikling av apper til selskapets enheter.

Apple understreker også på sine egne nettsider at ansatte i selskapet har hatt en betydelig vekst de siste årene. I 2002 var det under 10.000 ansatte i Apple. I dag er det mer enn 47.000 skriver selskapet på en nettside som presenterer tallene.

Det er ikke kjent hvorfor Apple presenterer disse tallene nå, men selskapet har vært rammet av tung kritikk etter at det har blitt avslørt uholdbare arbeidsvilkår ved selskapets underleverandører i Kina. Dette har gitt selskapet mye negativ omtale, som de nok håper å ville snu ved å presentere tall for sysselsettingen de genererer i sitt hjemmemarked.

    Les også:

Til toppen