BEDRIFTSTEKNOLOGI

Så mange leier Photoshop

Adobe ekstra fornøyd med Norden.

En halv million betaler nå en månedlig avgift for tilgang til Adobes grafiske verktøy i nettskyen.
En halv million betaler nå en månedlig avgift for tilgang til Adobes grafiske verktøy i nettskyen.
2. apr. 2013 - 12:44

Creative Cloud ble lansert våren 2012 som et alternativ for de som ønsker å leie Adobes programvare, levert som tjeneste over internett.

En konto gir tilgang til kjente produkter som Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, Flash Professional og en rekke andre verktøy. Disse holdes løpende oppdatert, og tjenesten kan synkronisere og dele filer på tvers av ulike enheter.

Mindre enn et år etter lanseringen melder Adobe at de har passert 500 000 betalende abonnenter på verdensbasis. Ytterligere to millioner har tegnet et gratis prøveabonnement.

Norden-lykke

Mottakelsen har vært spesielt god i Norge og de andre nordiske landene, skriver Adobe i en pressemelding tirsdag.

De er overveldet av hvor raskt folk har omfavnet modellen der man ikke lenger kjøper programvaren for å installere lokalt, men heller leier en skytjeneste til en fast månedlig pris.

Overveldet: Mariah Anden i Adobe. <i>Bilde: Markus Marcetic</i>
Overveldet: Mariah Anden i Adobe. Bilde: Markus Marcetic

Etterspørselen er økende.

Ifølge nylig fremlagte tall fra Adobe abonnerte 194 000 på Creative Cloud i tredje kvartal i fjor. Dette økte til 326 000 neste kvartal og til 479 000 ved utgangen av første kvartal 2013.

– Vi er overveldet av hvor raskt folk bytter til Creative Cloud. Skandinavia er i forkant på kreativitet og teknologi, og er den regionen i verden som har konvertert raskest til den skybaserte tjenesten, sier Adobes nordiske markedssjef Mariah Anden i pressemeldingen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.