BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Så mye koster Windows Phone

ZTE-representant legger kortene på bordet.

Tania er den første Windows Phone-baserte smartmobilen fra ZTE.
Tania er den første Windows Phone-baserte smartmobilen fra ZTE.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. jan. 2012 - 13:09

Kinesiske ZTE lanserte denne uken selskapets første Windows Phone-baserte smartmobil, Tania. Dette karakteriseres som en lavprismodell, men koster likefullt omtrent 2500 kroner uten binding.

I forbindelse med lanseringen i Storbritannia denne uken, avslørte porteføljesjef i ZTE UK, Santiago Sierra, at årsaken til at Windows Phone-mobiler fra selskapet vil være dyrere (enn de Android-baserte, red. anm.), skyldes lisenskostnadene på operativsystemet fra Microsoft. Dette skriver Trusted Review.

Ifølge Sierra skal kostnaden per Windows Phone-lisens ligger på et sted mellom 15 og 20 pund, det vil si mellom 135 og 185 kroner. Tallet skal ikke ha blitt bekreftet fra annet hold, men er i nærheten av estimater som tidligere har blitt presentert.

Til sammenligning er tilbys Android gratis, men en rekke av selskapene som tilbyr Android-baserte enheter er anklaget for patentkrenkelser eller har allerede inngått patentavtaler med blant annet Microsoft. Betingelsene for disse avtalene er ikke offentliggjort, men det har blitt anslått at Microsoft mottar royalties på opptil 15 dollar, omtrent 90 kroner, for hver Android-enhet fra aktørene som selskapet har en slik avtale med.

Microsoft kom i går med kvartalstall for oktober til desember, men det nevnes ingen konkrete tall om Windows Phone. Men mye tyder på at Microsoft fortsatt tjener langt mer på lisensiering av patenter til Android-brukere enn på salget av Windows Phone-lisenser.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.