BEDRIFTSTEKNOLOGI

Så mye kunne du spart med Citrix

Citrix har oppdatert sin gratis-kalkulator som viser hva du kan spare ved å kutte ut tradisjonell PC-tankegang.

9. apr. 2002 - 11:54

Citrix Systems tilbyr produkter som lar brukere kjøre alle applikasjoner på bedriftens servere i stedet for å kjøre dem på sine egne PC-er. Tilgangen til applikasjoner går enten gjennom en egen klient, eller gjennom nettleseren. Løsningen omfatter sikkerhet, rollebasert tilgang og så videre. Produktene er fordelt på to familier, applikasjonstilgang - MetaFrame for Windows og Unix - og portalprodukter - det vil si NFuse-familien der det nyeste medlemmet er NFuse Elite, hittil kjent under kodenavnet South Beach.

Et av de viktigste salgsargumentene for Citrix er reduksjonen av utgifter til drift, vedlikehold og innkjøp som selskapets løsninger innebærer. For å anskueliggjøre dette argumentet la Citrix i fjor høst ut en egen kalkulator på web, ACE Cost Analyzer - ACE står for "Application Computing Environment". Kalkulatoren er fritt tilgjengelig, og kan brukes til å sammenlikne ulike modeller for IT-systemer i din bedrift, det vil varianter av Citrix mot varianter av tradisjonelle løsninger. Siden oktober er det registrert 20.000 kalkyler gjennomført av brukere i over 100 land.

Per 8. april er kalkulatoren oppgradert med valutakonvertering for over 150 land, opplysninger om lønnsnivå for mer nøyaktig å fange opp kostnadsstrukturer, mer fleksibel håndtering av opplysninger om arbeidstid og arbeidsdager per år, og utvidet rapportering. Brukerveiledningen skal også være kraftig forbedret. Hensikten er ikke bare å framheve fortreffeligheten til Citrix, men også å finne fram til den mest regningssvarende måten å bruke Citrix på.

Kompetansesenteret Commaxx er blant Norges ivrigste Citrix-spesialister, og står som arrangør av en egen tynnklient-konferanse i Oslo torsdag og fredag denne uka, Thinpower 2002. Selskapet viser blant annet til materiale fra Sarpsborg-bedriften Peterson Emballasje AS som gikk over til Citrix-løsning for et par år siden da det skulle innføres felles ERP-system i alle enheter. Overgangen har gitt et betydelig bidrag til å øke lønnsomheten i bedriften. IT-avdelingen har redusert tallet på årsverk innen brukerstøtte og drift fra ni til fire. Kvaliteten på drift og brukerstøtte er samtidig blitt bedre. Infrastruktur og maskinvare utnyttes bedre, og i stedet for nye kostbare PC-er, kan systemet heller utvides med rimelige terminaler. Citrix-anlegget er dimensjonert for 200 samtidige brukere og kjører 85 prosent av alle bedriftens applikasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.