Så mye tjener Google på Android

Informasjonen skulle trolig aldri ha blitt offentliggjort.

Så mye tjener Google på Android
Oracle peker på at Google har tjent enorme beløp på Android, noe vil bli brukt som argument når Oracles erstatningskrav mot Google skal behandles i en kommende rettssak. Bilde: Brett Gunlock/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

I forkant av neste runde i rettssaken mellom Oracle og Google om sistnevntes mulige krenkelse av strukturen til Oracles Java-programmeringsgrensesnitt, har en advokat som representerer Oracle lagt fram informasjon hvor det hevdes at Googles til nå hatt en fortjeneste på 22 milliarder dollar av en omsetning på 31 milliarder dollar knyttet til gratisoperativsystemet Android.

Dette skriver både Bloomberg og Reuters, som siterer dokumenter og protokoller som den føderale domstolen i San Francisco har offentliggjort tidligere denne måneden.

Konfidensielt

Oracle skal ikke ha kommet med detaljer om hvordan selskapet har beregnet disse beløpene. Men Googles advokat skal ha opplyst at Oracles advokat skal ha basert sine påstander på informasjon hentet fra Googles konfidensielle, interne finansdokumenter.

Den 20. januar skal Google ha bedt dommeren om å redigere ut deler av rettsprotokollen. Ifølge Bloomberg hevder Googles advokat at Oracles advokat ikke skulle ha offentlig avslørt tallene da denne informasjonen skal ha vært merket «Attorney’s Eyes Only», og at det dreier seg om ekstremt følsom informasjon.

Til skade?

Google mener at en offentlig avsløring av tallene vil ha betydelige, negative effekt på selskapets virksomhet.

Protokollen skal ha blitt trukket tilbake i går, men da var katta allerede ute av sekken.