Sa nei til sjefsstilling i Compaq

Gregory Brenneman sa nei til å bli sjef i Compaq. Han er president i Continental Airlines. Han sa nei fordi han ikke fikk gjennom alle sine krav.

Gregory Brenneman sa nei til å bli sjef i Compaq. Han er president i Continental Airlines. Han sa nei fordi han ikke fikk gjennom alle sine krav.

Compaq har en periode lett etter Eckhard Pfeiffers etterfølger til president-stillingen i det kjempende PC-selskapet Compaq. En av kandidatene på styrets arbeidsliste var Gregory Brenneman, en snuoperasjon-ekspert som for tiden er skipper i Contintenal Airlines.

Brenneman var åpenbart nokså klar, skal vi tro Wall Street Journal, som refererer kilder som antyder at det negative svaret til slutt kom som en følge av styreformann Ben Rosens manglende vilje til å gi fra seg tømmene. Rosen har flere ganger profilert seg som en styreformann som deltar aktivt, og som ikke er redd for å ta viktige avgjørelser. To viktige avgjørelser han har tatt var å kibbe ut Eckhard Pfeiffer tidligere i vår og hans forgjenger Rod Canion i 1991.

Brenneman har ledet en restruktureringsprosess i flyselskapet Continental Airlines sammen med styreformann og toppleder Gordon Bethune.

Under Rosens styre har selskapet dessuten ansatt operativ daglig leder, vedtatt å restrukturere organisasjonen samt at de tirsdag ventes å annonsere et salg av AltaVista. Dette er en type avgjørelser en toppsjef vil foretrekke å ta selv.

"Jeg er lykkelig her i Contintental, og selv om jeg har hatt diskusjoner med Compaq, vil jeg ikke forfølge dem ytterligere", sier Brenneman i en pressemelding på Continentals web-sted.

Dermed sitter Compaq igjen med to kandidater, John D. Zeglis, president i AT&T, og en navnløs vestkyst-kandidat. Letingen vanskeliggjøres også av det faktum at Hewlett-Packard også er på jakt etter en ny president, og de kan friste med lokalisering på vestkysten, ikke det tørre og triste Houston, Texas.

Til toppen