Så raskt knekker de iPhone-koden

Lekende lett med spesialverktøy.

Ingen sak å knekke den firesifrede tastelåsen på moderne mobiltelefoner, ifølge svenske Micro Systemation.
Ingen sak å knekke den firesifrede tastelåsen på moderne mobiltelefoner, ifølge svenske Micro Systemation.
28. mars 2012 - 09:37

Tror du tastelåsen på en mobiltelefon eller nettbrett er vanskelig å omgå? Hvor trygg er egentlig din firesifrede kode, som tross alt bare har ti tusen kombinasjoner?

Koden på en iPhone 4 kan nå knekkes på 20 sekunder. Inkludert en nødvendig omstart av telefonen tar hele prosessen mindre enn to minutter.

Hvis du har tilgang til spesialverktøyet XRY, vel å merke. Det er en fiks ferdig løsning utviklet av det svenske sikkerhetsselskapet Micro Systemation, en ledende leverandør av slike produkter til politi og militæret.

I en video på Youtube demonstrerer selskapet produktet. Kodelåsen på en iPhone eller Android-mobil blir raskt og enkelt avdekket. Deretter kan innholdet eksporteres til en pc og automatisk dekrypteres. Det gir blant annet tilgang til mobilens GPS-logg, filer, samtalelogger, adressebok og meldinger.

Den nøkkelferdige løsningen leveres med nødvendige ledninger og støtte for å undersøke opptil tre ulike mobile enheter samtidig.

XRY fungerer på samme måte som såkalt «jailbreaking» av mobilen. Det er en prosess der restriksjonen mot å installere egen programvare på enheten fjernes. Kodelåsen blir deretter knekket ved å gjette seg fram til riktig kombinasjon etter rå makt-metoden («brute force»).

Kilder:
Forbes, ZDNet, Micro Systemation (produktark, pdf)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.