Saddam-virus til Nokia-mobil

F-Secure advarer mot en fil som kan lastes ned på smarte Nokia-mobiler, og setter dem ut av spill.

F-Secure advarer mot en fil som kan lastes ned på smarte Nokia-mobiler, og setter dem ut av spill.

F-Secure advarer mot filen «Kill Saddam By OID500.sis» som kan spres over fildelingstjenester og IRC («Internet Relay Chat»).

Ifølge F-Secure er filen korrupt. Når man overfører den og installerer den på en SymbianOS-basert telefon i Nokia 60-familien, ødelegges programvaren i telefonen slik at man ikke får installert nye programmer. Det er heller ikke mulig å avinstallere den korrupte filen. Slår man av telefonen, er det umulig å slå den på igjen.

F-Secure katalogiserer filen som en trojaner, det vil si at et ødeleggende program som gir seg ut for å være noe annet, og har døpt den Fontal.A.

Det anbefales å ikke slå av infiserte telefoner. På F-Secures nettsted er det en oppskrift på hvordan man desinfiserer telefonen ved hjelpe av de funksjonene som trojaneren ikke ødelegger. Slår man en infisert mobiltelefon av og på, vil heller ikke disse funksjonene være tilgjengelige.

Som forebyggende tiltak anbefaler F-Secure at man ikke laster ned filer fra kilder man ikke er hundre prosent tillit til.

    Les også:

Til toppen