- Safari blir hacket først

Forrige års vinner av hackerkonkurransen Pwn2own er skråsikker.

- Safari blir hacket først
Bilde: Marius Jørgenrud

Denne måneden møtes hackere for å avgjøre hvem som har best ferdigheter. Om snaut to uker arrangeres konkurransen Pwn2Own for tredje år på rad, med store premier for vellykkede hack.

Charlie Miller, en uavhengig sikkerhetsekspert med en fortid i det amerikanske National Security Agency (NSA) vant forrige runde.

Den gangen sikret han seg førstepremien på 10 000 dollar ved å hacke en Macbook Air på kun to minutter.

Fjorårsvinneren forteller nå at han har til hensikt å forsvare tittelen. Målet har han allerede blinket seg ut.

- Safari er et enkelt mål. Mitt syn er kanskje farget av kunnskapene mine, men dette er uten tvil den enkleste nettleseren å knekke, sier Charlie Miller til amerikanske Computerworld.

Denne gangen blir alle vellykkede hack premierert med 5 000 dollar per nettlesersårbarhet, og 10 000 dollar per mobil sårbarhet. De første i hver av disse kategoriene får beholde enheten som de hacket.

- Apples produkter er brukervennlige men samtidig veldig avanserte. Desto flere funksjoner, jo større er sjansen for sikkerhetshull og feil, fortsetter Miller.

Nettleserne som skal under ilden er Safari 3, Firefox 3, Internet Explorer 8 og Google Chrome. Enkelte har protestert mot at norske Opera ikke er med i konkurransen.

    Les også:

Les mer om: