RESULTATERFINANS

- Saken er løst (*klikk*)

Amentio hevder de ikke lenger er konkurstruet, og legger på røret.

18. mars 2011 - 14:52

Denne uken ble det kjent at Amentio Datakjeden er begjært konkurs av skattemyndighetene etter manglende innbetaling av moms.

Konkursbegjæringen kommer etter at selskapet i lengre tid ikke har klart å levere varer til kundene sine.

Etter det digi.no er kjent med har flere leverandører holdt utstyr tilbake i påvente av oppgjør.

Likviditeten i virksomheten er dårlig, og kredittvurderinger foretatt av Dinside.no viser at butikkjeden sliter med svak økonomi og dårlig betalingserfaring.

Det er berammet rettsmøte med Skatt Midt-Norge i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag i neste uke. Samtidig jobber selskapet for fullt med å kvitte seg med gjelden.

I går, torsdag, møtte eierselskapet Amentio Holding kemneren til forhandlinger. Utfallet av møtet er uvisst.

Knapp i røret: Amentio-sjef Finn Rønning.
Knapp i røret: Amentio-sjef Finn Rønning.

- Vi har hatt et møte og inngått en avtale som tar sikte på å få denne saken ut av verden, sa daglig leder Finn Rønning til digi.no etter møtet.

- Så saken er ennå ikke ute av verden?

- Det vi venter på er en bekreftelse. Det avhenger av at vi får på plass ting fra vår side. Vi har ennå ikke kommet helt i mål.

Mer ønsket ikke Rønning å si før han brått la på røret.

På ettermiddagen torsdag kjempet Amentio for å hente inn friske penger, ved å tilby rabattavtaler til kunder med utestående fordringer.

KANDU, organisasjonen bak datafesten The Gathering, hastebehandlet og godtok et forslag om å betale inn et utestående beløp på rundt 536.000 kroner.

De slipper å betale 30 prosent av dette hvis de betaler før helgen, viser styrets referat (pdf).

Fordringen stammer fra nettverksutstyr Kandu har kjøpt til The Gathering, som opprinnelig skulle betales ned i årlige rater frem mot 2014.

Organisasjonen bekrefter til digi.no fredag at pengene, i underkant av 400.000 kroner etter rabatten, fremdeles står på deres konto, men at de skal overføres i løpet av dagen.

- Ha det

digi.no tar en ny ringerunde til Amentio-sjefen for å høre status i saken. Han hevder nå at konkurssaken er ute av verden.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

- Vi har inngått en avtale med Skatt Midt-Norge og anser saken som løst, sier Finn Rønning.

Før vi rekker å spørre om detaljer får han en innkommende samtale og setter oss på vent. Noen strakser senere er han tilbake, men ønsker ikke å svare på ytterligere spørsmål.

- Ha det, sier Rønning og legger på. Klikk.

Dermed rekker vi aldri å spørre hvordan Amentio ser for seg å håndtere sitt sviktende omdømme blant kunder, eller hvordan status er med gjeld mot leverandørene deres.

Finn Rønning er for øvrig oppført som daglig leder også i selskapet Wilson Learning, som blant annet tilbyr kurs i positiv kommunikasjon.

Oppdatert kl 15:20

Amentio har akkurat publisert en pressemelding der de opplyser at de har kommet til enighet med kemneren:

Vi har i dag mottatt bekreftelse fra Skatt Midt om at varsel om konkursbegjæring blir trukket. Begjæringen trekkes basert på en avtale som er inngått mellom Amentio Holding AS og Skatt Midt. Saken er dermed løst.

Vi i Amentio beklager det som har skjedd.

Bakgrunnen for kravet skyldes feil i interne rutiner hos oss. Disse er korrigert for å hindre liknende situasjoner i fremtiden.

Vi beklager den negative presse og omtale dette har gitt oss. Dette har skapt unødvendig uro både hos våre mange kunder, våre leverandører og hos våre ansatte.

Vi håper vi vil gjenvinne tillit fra markedet, kunder og leverandører gjennom hardt arbeid med sikte på å levere varer fra vårt brede utvalgt , til gode priser og til avtalt tid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.