Saksøker Google etter å ha blitt kastet ut

Google har mottatt et gruppesøksmål fra nettsteder de har kastet ut fra sin søkemotors indeks.

Saksøker Google etter å ha blitt kastet ut

Google har mottatt et gruppesøksmål fra nettsteder de har kastet ut fra sin søkemotors indeks.

Å komme langt oppe på søkeresultatene er kritisk for nettsider som lever av reklame på trafikken som genereres. Nettsider som tas i å jukse for å komme høyt opp kastes ut fra Googles indeks.

Kinderstart.com er en webside som fokuserer på informasjon om barn. Nå har nettstedet saksøkt Google for det de mener er en urettmessig utkastelse fra selskapets søkemotor.

Søksmålet kommer i form av et "class action" søksmål, som betyr at andre nettsteder kan henge seg på det samme søksmålet. Alle nettsider som har blitt svartelistet siden januar 2001 kan henge seg på gruppesøksmålet.

Kinderstart.com ble kastet ut fra Googles indeks for et år siden, uten forvarsel ifølge selskapet. De anklager Google for å straffe nettsider som ikke har gjort noe galt og klager også over at det ikke er mulig for en utkastet webside å rette opp igjen eventuelle feil fordi Google ikke offentliggjør hvorfor de kaster ut nettsidene.

Nettstedet mener at Google bedriver konkurransefientlig oppførsel og hevder at Google har villedet offentligheten til å tro at søkemotoren er en objektiv kilde for å finne innhold på internett. Saksøkerne krever erstatning for finansielle tap og en rettsordre som krever at Google må endre sin utkastelsespraksis.

Kinderstart skal ha mistet 70 prosent av sin trafikk etter at Google kastet dem ut. På sitt beste hadde de mer enn 10 millioner sidevisninger i måneden.

Google hemmeligholder sine metoder for hvordan de rangerer websider når brukere søker etter informasjon på nettet, men en hel industri har vokst opp rundt søkemotoroptimalisering. Ikke alle holder seg innen reglene som settes opp av Google og da forebeholder Google seg retten til å hive ut nettsider som bevisst bryter reglene.

Ifølge Yahoo Newhar ikke Google sett søksmålet ennå og de ville derfor ikke kommentere saken.

Til toppen