Saksøkt etter Harry Potter-sniktitt

En amerikansk tabloidavis er saksøkt etter at nettutgaven publiserte utdrag av den femte Harry Potter-boken.

En amerikansk tabloidavis er saksøkt etter at nettutgaven publiserte utdrag av den femte Harry Potter-boken.

Forfatteren av Harry Potter-bøkene, JK Rowling, og det amerikanske forlaget som utgir bøkene, Scholastic, skal ha saksøkt den amerikanske tabloidavisen New York Daily News for flere titalls millioner dollar etter at avisen denne uken uten tillatelse publiserte utdrag fra den neste boken om Harry Potter, "Harry Potter and the Order of the Phoenix".

    Les også:

En journalist ved avisen skal ifølge telegraph.co.uk ha kjøpt i boken i en helsekostforretning som mandag denne uken hadde mottatt fire utgaver av boken og utstilt dem i vinduet. Innehaveren hevder han ikke var klar over sperrefristen som først løper ut lørdag denne uken.

I en uttalelse fra Rowlings advokater heter det at søksmålet gjøres for å rette opp skader gjort av den amerikanske publikasjonen. Spesielt ille skal det være at avisen publiserte utdragene på Internett, siden dette da også kan leses fra blant annet Storbritannia.

- Vi vil forsvare oss kraftig mot et hvert søksmål og er sikre på at vi ikke har gjort galt, verken journalistisk eller rettslig, sier talsmann Ken Frydman for New York Daily News, i en uttalelse i avisen.

Til toppen