Saksøkt for omtanke på Internett

Det amerikanske selskapet Compassion.Net LLC har saksøkt den veldedige Compassion International. Bakgrunnen for søksmålet er at veldedighetsorganisasjonen ønsker å hindre selskapet i å legge omtanke i sitt domenenavn.

Jeanine Parker og Annie Van Bebbar i Compassion.Net LLC ønsket å registrere domenenavnet Compassion.net i 1995. Domenenavn som endte på .net var på den tiden forbeholdt nettleverandører. Selskapet registrerte derfor domenenavnet Compassion.com.

Da .net domener ble åpnet også for andre enn nettleverandører i fjor, sendte selskapet inn en ny søknad for domenenavnet til Network Solutions, men fikk til svar at www.compassion.net var registrert av et annet selskap, Compassion International.

- Til min overraskelse fikk jeg deretter et brev fra Compassion International der vi ble bedt om å opphøre vår bruk av ordet "compassion" i vårt selskapsnavn og på vårt nettsted, sier Parker til Newsbytes.

Samtidig hadde Compassion International klaget selskapet inn for Network Solutions for bruk av ordet i sitt domenenavn. Parker og Van Bebbar hadde derfor valget mellom å gi fra seg navnet, eller få begge nettstedene frosset og saksøke det andre selskapet.

- Selskapet ga oss ikke noe valg. Det merkelige med denne saken er at det nettopp er veldedige selskaper som Compassion International vi ønsker å hjelpe, sier Parker og viser til at Compassion.Net LLC er et konsulentselskap nettopp for veldedige organisasjoner.

Selskapet har imidlertid ikke møtt hverken veldedighet eller omtanke fra Compassion International. I et 35-siders motsøksmål anklager organisasjonen de to kvinnene for svindel, bedrag og obstruksjon.

Tom Beard fra Compassion International ville ikke kommentere saken overfor Newsbytes.

Til toppen